RS BiH uputit će žalbu na odluku EHF-a

16. Feb 2018. | 20:57 | NV
gordan-muzurovic-rukomet-bih

Rukometni savez BiH žalit će se na odluku EHF-a da BiH ne igra u baražu za Svjetsko prvenstvo u rukometu po žalbi reprezentacija Švicarske da je igrao igrač Tomislav Nuić kojeg nije bilo na spisku.

Bh. reprezentativac Tomislav Nuić upisan je u listu strijelaca tokom utakmice protiv Švicarske u Tuzli sredinom januara u Tuzli. Naknadno je ustanovljeno da Nuića nema na glavnom spisku igrača. Taj propust napravio je delegat susreta Slovenac Darko Repenšek, koji je priznao grešku.

Direktor reprezentacije Gordan Muzurović kazao je da su Švicarci ponudili argumente da je Nuić utjecao na rezultat.

“Da je igrao odličnu odbranu. A čovjek igrao tri i po minute. I to je, gospodo, prošlo”, rekao je razočarani Muzurović, te dodao:

“U odluci od jutros delegat nije spomenut. Čovjek ne postoji u obrazloženju odluke EHF. Kao da nije bio tu. Ne spominje se ni jedna jedina riječ o njegovoj odgovornosti.”

Posljednja nada onima koji je realno zaslužuju, a to su igrači i stručni štab reprezentacije, jeste žalba na koju RSBiH ima pravo, a koju mora uputiti do 21. februara u sjedište EHF-a u Beču.

“Žalit ćemo se jer nemamo drugog izbora. Sve ćemo dobro iščitati sa našim pravnim ekspertima. Mi jesmo mala zemlja u očima nekoga, ali smo na terenu pokazali koliko smo veliki”, rekao je Muzurović na kraju i dodao da su u RSBiH spremni ići i pred Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS), koji se igrom slučaja nalazi baš u Švicarskoj.

 

NV / NAP

Na vrh