RS nikada nije imala veću podršku Srbije

13. Sep 2017. | 10:07 | Nv
aleksandar_vucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bh. entitet Republika Srpska nikada nije imala veću podršku Srbije nego danas i istakao da Srbija srpskom narodu u regionu može pomoći tek onda kada je ekonomski i politički snažna, javlja Srna.

“Kada je to Republika Srpska imala veću podršku od Srbije nego danas? Pitajte predsjednika i premijera, pitajte opoziciju tamo. Najveću ima danas”, rekao je Vučić i dodao da RS ima podršku u moralnom, naučnom, kulturnom, obrazovnom i finansijskom smislu.

U obraćanju građanima, Vučić je zapitao šta je to ranije urađeno za srpski narod u Crnoj Gori, osim što se Beograd petljao u politiku uvijek, misleći da o nečemu može da odlučuje, a ne građani.

“Mi tek danas pravimo Srpsku kuću u Podgorici. Mi smo iz budžeta Srbije za to izdvojili više od tri miliona eura. Danas može da se govori o tome koliko smo dali i koliko ćemo da damo za obnovu našeg Sabornog hrama u Mostaru i za to šta ćemo da uradimo u Grahovu, Glamoču i Drvaru i drugim mjestima”, naveo je Vučić.

On je rekao da se se to sve moglo uraditi tek kada je Srbija postala politički snažna i ekonomski dramatično jača.

“Našem narodu možemo da pomognemo tek kada imamo ekonomski snažnu Srbiju, tek kada imamo politički snažnu Srbiju. Ne dam da pomažemo našem narodu tako što ćemo tobože da se bijemo sa svima”, rekao je Vučić.

On je rekao i da Srbija ima najteže nasljeđe od svih zemalja u okruženju, ali da opet ima najviše prijatelja.

“Analizirajte sa kim Hrvatska ima dobre odnose. Analizirajte njihove odnose sa BiH i sa drugima, pa ćete da vidite da Srbija ima najviše prijatelja i u susjedstvu”, istakao je Vučić.

 

NV

Na vrh