Rusija izdala priručnik za siguran selfie

Ruska policija u utorak je pokrenula kampanju senzibilizacije javnosti s ciljem da objasni ljudima kako da sigurno naprave selfie

7. Jul 2015. | 19:54 | S.M
43563a


Akcija je osmišljena nakon što je prošle godine oko 100 ljudi ozlijeđeno, a nekoliko desetina poginulo zauzimajući opasne poze prilikom fotografiranja, prenosi Tanjug.

"Cool selfie bi mogao da vas košta života", ističe ruski ministar unutarnjih poslova u novom priručniku koji sadrži brojne savjete i upozorenja.

Jedan od njih – da "selfie s oružjem ubija", podsjeća na nedavni slučaj 21-godišnje Moskovljanke koja je nehotice sebi ispalila metak u glavu dok je pravila selfie s pištoljem u ruci.

"Na žalost, primijetili smo da broj nesretnih slučajeva, izazvanih od strane ljubitelja selfija, u posljednje vrijeme neprestano raste", izjavila je pomoćnica ministra unutarnjih poslova Jelena Aleksejeva.

Ona je navela da je od početka godine zabilježeno blizu 100 slučajeva ozljeda kao i nekoliko desetina smrtnih slučajeva.

"Problem zaista postoji i dovodi do vrlo neželjenih posljedica", istakla je Aleksejeva.

"Prije nego što neko napravi selfie, trebalo bi da razmisli o tome da trka za što većim brojem 'lajkova' može da ga odvede u smrt i da bi njegova posljednja ekstremna fotografija mogla da bude posthumno objavljena", zaključila je ona.

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh