Rusija optužila svjetske medije za dezinformacije o Siriji

22. Feb 2018. | 22:51 | NV
nebenzija

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzija optužio je večeras medije za masovnu kampanju dezinformacije o situaciji u Istočnoj Ghouti kod Damaska dodajući da se ne navodi “neprijatna istina” da na tom području ima nekoliko hiljada boraca uključujući i pripadnike terorističkih organizacija poput Al Qaide, prenijela je Beta.

Nebenzija je na sjednici Vijeća sigurnosti UN o Siriji rekao da je sa područja Istočne Ghoute ispaljeno nekoliko desetina raketa na Damask i da se borci namjerno kriju u obrazovnim i medicinskim ustanovama, javila je agencija AP.

Prema njegovim riječima, lokalni mediji centar u Istočnoj Ghouti i sirijska civilna zaštita, poznata kao Bijeli šljemovi, glavni su “korijeni dobro plaćene kampanje dezinformacije” protiv sirijskih vlasti i Rusije, njenog saveznika.

Nebenzija je rekao da Švedska i Kuvajt vrše pritisak da se usvoji rezolucija o 30-dnevnom prekidu vatre u Siriji i dodao da za sada ne postoji saglasnost o tom dokumentu.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava smještena u Londonu saopštila je danas da je više od 400 civila stradalo u vazdušnim napadima u Istočnoj Ghouti, pobunjeničkoj enklavi pod opsadom od 2013. godine, prenijela je Beta.

 

NV / Beta / foto AP

Na vrh