Salihović: Drago mi je što sam ponovo u reprezentaciji

4. Oct 2017. | 22:32 | NV
salihovic(5)

Nakon skoro dvije godine Sejad Salihović se ponovo našao na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše agencija Patria.

“Uvijek sam govorio da nisam završio priču sa reprezentacijom i drago mi je što sam tu. U fudbalu je normalno da se mijenjaju igrači, jedni odlaze, drugi dolaze ali ovdje još uvIjek ima onih sa kojima sam igrao. Nije velika razlika u  pristupu i atmosferi u odnosu na period kad sam bio standardan.”

Salihović očekuje tešku utakmicu, ali naglašava da je sve u našim rukama.

“Znamo da će to biti  teška utakmica. Zadnja nam je šansa da budemo drugi i dobro je što sve opet zavisi od nas samih. U fudbalu je sve moguće, svaka utakmica je važna, i svako svakoga može pobijediti. Igramo kući, što je naša  prednost. Trebamo izaći na teren, boriti se i uz podršku navijča, vjerujem da možemo izboriti rezultat koji nam odgovara.”

Podrška sa tribina je jako važna, smatra Salihović.

“Dobro znamo kakve navijače imamo. Uvijek su uz nas i mislim da mi kao ekipa moramo da se “bacamo na glavu“ na terenu a oni će to znati najbolje nagraditi. Šansa je tu i moramo je iskoristiti.”

Sejad Salihović je već imao prilike igrati na Grbavici.

“Nekoliko puta sam igrao na Grbavici i mogu reći da će atmosfera biti super i za nas i za navijače. Dobro sam se osjećao i dobro je da osim Zenice imamo još neki stadion gdje možemo igrati. Ovo je mislim, bila dobra odluka”, istakao je Salihović za službenu stranicu NS BiH.

 

NV / NAP

Na vrh