Salkić: Upućen poziv investitorima iz UAE da ulažu u BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić razgovarao je u Dubaiju sa Ismail Ahmed bin Sultanom, generalnim menadžerom kompanije "Buroj Property Development“

2. Apr 2015. | 15:17 | A.D
38728

Ova kompanija, čije je sjedište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bila je izlagač na pratećoj izložbi “International Property Show“, upravo okončanog Investicijskog foruma AIM 2015 u Dubaiju.

Projekt “Buroj Ozone“, koji ova kompanija namjerava realizovati u Bosni i Hercegovini, vrijedan 4,5 milijarde maraka, bio je posebno zapažen na ovoj izložbi.

Njihov izložbeni štand, u pratnji Satka Bitange, savjetnika u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posjetio je i potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

“Bosna i Hecegovina je ušla u fazu u kojoj se očekuju ozbiljne investicije”, kazao je Salkić, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

Namjera kompanije “Buroj Property Development“ da realizuje ovu značajnu investiciju na područje općine Trnovo je posebno važna, jer će, kaže, doprinijeti razvoju ovoga kraja i omogućiti značajna zapošljavanja.

Također, ova investicija mogla bi ohrabriti i druge investitore da ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

“Naša zemlja ima izvrsne klimatske osobenosti, bogatu kulturnu raznolikost, olimpijske planine, rijeke, more i druge preduslove za razvoj turizma, a uvjeren sam da možemo dati i mnogo više na kreiranju boljeg poslovnog ambijenta za ulaganja. Pozvao sam gospodina Ismail Ahmed bin Sultan, da preporuči i drugim investitorim iz UAE da ulažu u Bosnu i Hercegovinu. Uvjeren sam da ovo neće biti usamljena investicija”, kazao je Ramiz Salkić, nakon razgovora.

(Agencija FENA)

Na vrh