Salko Sokolović: Bit ću nezavisni zastupnik u Parlamentu BiH, SDA treba promjene u vrhu

4. Feb 2017. | 18:44 | NV
salko sokolovic(2)

Nakon što je državni zastupnik Senad Šepić zvanično potvrdio da ostaje van Kluba SDA kao nezavisni zastupnik, isto je učinio i Salko Sokolović koji je u SDA od njenog osnivanja, piše bh. novinska agencija Patria.

On je u izjavi za Patriju kazao da Predsjedništvo SDA nije ispunilo ni dio onoga što su četvorica zastupnika tražila proteklih mjeseci kada su istupili iz Kluba SDA.

“Tražili smo da se formira Radna grupa koja bi predložila izmjene Statuta i najkasnije za šest mjeseci organizirala Konvenciju ili vanredni Kongres, ali to se nije desilo pa je tako najavljeno da će Kongres biti tek 2019. godine i da će biti formirana široka baza delegata koji će birati stranačko rukovodstvo”, kaže Sokolović.

Sokolović smatra da su Predsjedništvo SDA i predsjednik Bakir Izetbegović samo htjeli kupiti vrijeme i zadržati ih u klubu zbog potrebnih ruku u Parlamentu BiH, ali da je krajnji cilj bila eliminacija.

“Potrebno je napraviti promjene, i u stranci SDA treba se desiti narod. Potreban je drugačiji način ophođenja unutar same stranke. Početna ideja SDA se zloupotrebljava i pojedinci to koriste”, kaže Sokolović.

NV / nap.ba

Na vrh