Magazin>>

Samsung Electronics na CES 2017 predstavio inovacije koje će poboljšati način na koji ljudi žive, rade i zabavljaju se

5. Jan 2017. | 12:20 | NV
CES2017_QLED_2

Na svojoj konferenciji za novinare na CES-u 2017, Samsung Electronics Co., Ltd… je predstavio svoju viziju za 2017 godinu. To znači, dosegnuti još više uz široki raspon inovacija kako bi se korisnicima pružio najbolji doživljaj do sada. Ključne najave proizvoda uključuju zapanjujuću novu liniju QLED TV i ažuriranja na Gear S3 Smartwatch. Sa ovim inovacijama, Samsung je pokazao svoje vodstvo u otkrivanju novih tehnologija koje se doista uklapaju u živote korisnika na osobniji i intuitivniji način.

“Uprkos izazovima, napravili smo velike korake u 2016. godini, dobivanjem udjela na tržištu TV aparata, kućanskih aparata, nosivih uređaja i pametnih telefona”, rekao je Tim Baxter, predsjednik i glavni operativni direktor Samsung Electronics America. “Slušajući naše korisnike i gradeći  na našoj baštini inovacija, mi  isporučujemo našu viziju budućnosti koju pokreću povezani i elegantno dizajnirani proizvodi i usluge koje korisnika postavljaju čvrsto u centar”.

 

Samsung QLED, sljedeća Inovacija na TV aparatima

Uz nevjerovatne pomake u razvoju Quantum Dot tehnologije, Samsung je predstavio 75-inčni Q8C QLED TV, koji dodaje novi metalni materijal quantum dot polu-provodnicima u nano-veličini kako bi isporučili savršenu mješavinu svjetlosti i boja koje su trenutno dostupne u display tehnologiji. Rezultat je zapanjujuće veliki ekran QLED TV, sa nevjerovatno tačnim i preciznim slikama koje se mogu vidjeti iz bilo kojeg ugla, ili u bilo kojem okruženju.

Samsung QLED TV vodi Quantum Dot tehnologiju u nove visine sa naprednom učinkovitošću svjetla i stabilnosti, kao i sa širim spektrom boja nego ikada prije. Novi QLED TV također ima zaista duboke nivoe crne, savršen 100% volumen boja ako mjerimo sa DCI savršenim spojem i HDR optimalno osvjetljenje od 1.500 – 2.000 nits-a. Novi dizajn panela kod Samsung QLED TV-a također smanjuje refleksiju tako da korisnici mogu vidjeti svaki detalj sa nevjerovatnim nivoima kontrasta. Konačno, QLED donosi ovaj nivo performansi bez obzira na to gdje sjedite, uz konsistentne boje i kvalitet slike iz bilo kojeg ugla gledanja.

Novi dizajnerski elementi koje je Samsung uveo poboljšavaju QLED TV iskustvo još više. Praktički nevidljivi optički kabl pomaže riješiti problem ružnih kablova i nereda koji se može naći u kući uz pomoć elegantnog sistema s jednim kablom. Dodatni pribor uključuju neobaveznu opciju “No-Gap Wall Mount”, koji omogućuje montiranje TV na zid jednostavnije i brže nego ikada prije. Na kraju, za one koji žele više stiliziranih opcija kada se radi o mjestu postavljanja TV-a, Samsung je predstavio dva nova neobavezna  elegantna TV postolja – Gravity  i Studio – koji privlače korisnike koji više vole da imaju TV aparate koji nisu negdje montirani.

 

Unaprijeđeno upravljanje uređajem i sadržajem

Osim novih televizora, Samsung je također detaljno planirao isporučiti jedinstveniji doživljaj za korisnike koji koriste različite usluge i uređaje. Prošlogodišnji hit, Samsungov One Remote/ Jedan Daljinski/ je sada pojačan kako bi mogao podržati još više uređaja i nudi mogućnosti glasovne kontrole preko više Smart TV karakteristika. I Samsungove SmartView app – dostupne na Androidu i iOS-u- omogućavaju korisnicima da imaju svoje osobno SmartHub iskustvo na njihovom telefonu, kao i obavijesti o novim sadržajima, čak i kada je korisnikov TV  isključen.

Novo na Smart TV iskustvu u 2017 je usluga Samsung Sports. Sportska usluga osigurava da sportski fanovi nikada ne propuste ni trenutak, prilagodivši sadržaj i upozorenja koja se baziraju na omiljenim sklonostima korisnikovog tima, pojačan partnerstvima u realnom vremenu s najvećim sadržajem igrača u sportu danas.

Zaokruživši ovogodišnji novi porfolio Smart TV ponuda, Samsung je proširio svoj popularni globalni servis, TV PLUS, na američkom tržištu. Nova app za zabavu je dostupna isključivo na Samsung Smart TV-a, TV PLUS povoljno donosi visoku kvalitetu sadržaja u jednoj aplikaciji na TV-u za najviša iskustva premium gledanja. U paru sa Samsung Checkout, TV Plus je najbrži način za povezivanje sa korisnikovim voljenim zabavama,  iz kutije. Osim toga, Samsung se također udružio sa FandangoNow u SAD-u kako bi korisnici što brže mogli iznajmiti ili kupiti više od 40.000 filmova i emisija, uključujući nova izdanja u 4K HDR.

Osim toga, Samsung je najavio svoju najnoviju lifestyle TV inovaciju. Novi Lifestyle TV nudi elegantan, zapanjujući dizajn koji je urađen na jedan umjetnički način. Ovaj novi TV je dizajniran da se pojavi baš kao i slika koja se pojavljuje na zidu, opremljen nevidljivim kablom koji omogućava da se TV objesi bilo gdje u kući, i savršeno uklopi u bilo koji životni prostor bez ružnih kablova i žica. Lifestyle TV je dobio nagradu “2017 Best of Innovation Award” na CES-u 2017, te će biti predstavljen kasnije ove godine.

 

Samsung rješenja za dobar zvuk

Samsung je predstavio  za 2017 liniju audio-vizuelnih proizvoda za kuću , uključujući novi SoundBar Sound + koji ima ugrađen sub-woofer, H7 bežični audio i najnoviji UHD Blu-ray Player uređaj. Proizvodi odražavaju sveobuhvatan paket vrhunskih karakteristika sa naglaskom na povećane integracije, kao i premium, jednostavan dizajn koji nadopunjuje korisničko iskustvo na više uređaja. Konačno, novi SoundBar i H7 ima bogat i detaljan zvuk od UHQ 32bit, koji se nadograđuje iz bilo kojeg izvora koji nudi 8-24bit zvuk.

 

NV

Na vrh