Magazin>>

Samsung Electronics objavio uzrok incidenata sa uređajima Galaxy Note7

23. Jan 2017. | 19:19 | NV
9. SW_software algorithm check_2

Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, Samsung Electronics je danas objavio uzrok problema sa telefonom Galaxy Note 7 kao i mjere koje će spriječiti ponavljanje problema, na konferenciji za medije koja je održana u Seulu. DJ Koh, predsjednik odjela za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics je podijelio detaljne rezultate istrage i izrazio iskreno žaljenje i zahvalnost korisnicima Galaxy Note 7, mobilnim operaterima, prodavačima, distribucijskim partnerima i poslovnim partnerima na njihovoj strpljivosti i kontinuiranoj podršci.

Koh-u su se pridružili izvršni direktori iz kompanija- UL, Exponent i TUV Rheinland, vodeće nezavisne grupe u industriji koje su vodile vlastitu istragu vezanu za  različite aspekte incidenata sa Galaxy Note 7. Prisutni govornici bili su:

  • Sajeev Jesudas, predsjednik, odjel potrošačke elektronike, UL
  • Kevin White, glavni naučnik, Exponent
  • Holger Kunz, izvršni potpredsjednik za proizvode, TUV Rheinland AG

Govornici su diskutirali o rezultatima opsežnih istraga i objelodanili su nove mjere koje je Samsung poduzeo kako bi odgovorio na incidente.

Na osnovu onoga što je kompanija saznala iz istrage, Samsung je primjenio širok raspon internih procesa o kvaliteti i sigurnosti za daljnje poboljšanje sigurnosti proizvoda, uključujući dodatne protokole kao što su višeslojne siguronosne mjere i siguronosna provjera baterije u 8 tačaka. Samsung je također formirao Savjetodavno tijelo za baterije koji se sastoji od vanjskih savjetnika, akademskih i istraživačkih stručnjaka kako bi osigurali da se održava jasna i objektivna perspektiva o sigurnosti i inovativnosti baterija. Članovi Savjetodavnog tijela su:

  • Clare Grey, profesorica hemije na Univerzitetu Cambridge
  • Gerbrand Ceder, profesor nauke o materijalima i inžinjeringu, na UC Berkeley
  • Yi Cui, profesor materijala, nauke i inžinjeringa na Univerzitetu Stanford
  • Toru Amazutsumi, izvršni direktor, Amaz Techno-consultant

“Zadnjih nekoliko mjeseci, zajedno sa nezavisnim stručnjacima u industriji, vodili smo vrlo temeljitu istragu kako bi pronašli uzrok incidenata u vezi sa Galaxy Note 7,” rekao je Koh. “Danas  smo više nego ikad posvećeni tome da ponovno dobijemo puno povjerenje naših korisnika uz pomoć inovacija koje će redefinirati šta se može učiniti za sigurnost, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerovatnih novih iksustava.”

 

NV

Na vrh