Sarajevo: “8. KNS Međunarodni književni susreti -2017”

29. Jul 2017. | 08:02 | NV
detalj sa izlozbe fotografija i otvaranja manifestacije

U Sarajevu su 27 jula otvoreni ” 8.KNS Međunarodni književni susreti -2017 “u organizaciji KNS “Nova svjetlost“, Sarajevo u Međunarodnom centru za decu i omladinu “Novo Sarajevo“, pod pokroviteljstvom opštine Novo Sarajevo

U ambijentu izložbenog prostora sa jubilarnom postavkom fotografija povodom deset godina književnih susreta, okupljene književnike i publiku je u ime organizatora pozdravio Ibrahim Osmanbašić, predsednik Udruženja “Nova svjetlost“, nakon čega je Muhamed Zlatan Hrenovica izveo kratak muzički program.

U ime pokrovitelja, opštine Novo Sarajevo prisutne je potom pozdravio Adem Olovčić, kao predsednik komisije za pitanja mladih i društvene delatnosti ove opštine. Po tradiciji, 8 KNS Međunarodne književne susrete je otvorio dobitnik nagrade “KNS Pero“ za 2017 godinu, nagrade koja se dodeljuje mladim autorima za neobjavljenu knjigu, mladi pisac iz BiH Ishak Kuljančić.

Ovi književni susreti su prilika da se javnosti u BiH predstave književnici iz zemlje i dijaspore, kao i književnici iz okruženja i inostranstva na brojnim promocijama već izdatih knjiga, ali i da se predstve mladi nepoznati autori koji su svoje radove poslali na raspisani konkurs. Programom su bile  predviđene promocije BiH, regionalne i međunarodne književnosti, kao i književnosti dijaspore; zatim okrugli sto: “Kulturna baština: poezija sevdaha“, predstavljanje Udruženja bosanskih umjetnika, promocija Udruženja Musa Ćazim Ćatić, kao i predstavljanje dostignuća iz oblasti međunarodne kulturne saradnje.

Na završnoj svečanosti, koja će se održati danas u 17 časova publici će biti predstavljena zajednička zbirka radova učesnika manifestacije “Paralelni svjetovi“, biće dodeljene nagrade, priznanja i zahvalnice.

NV

Na vrh