Sarajevo domaćin najjačeg plivačkog mitinga u regionu

U bh. prijestolnici 7., 8. i 9. februara okupit će se oko 400 takmičara u svim starosnim kategorijama na takmičenju licenciranom od strane Svjetske plivačke asocijacije (FINA). Cijena ulaznica za miting bit će simbolična i iznosit će 1 KM

24. Jan 2014. | 13:13 | A.K
17923

Sarajevo će u februaru biti domaćin jednog od najjačih plivačkih mitinga u regiji.

Naime, u bh. prijestolnici 7., 8. i 9. februara okupit će se oko 400 takmičara u svim starosnim kategorijama na takmičenju licenciranom od strane Svjetske plivačke asocijacije (FINA).

"Miting će se održati na Olimpijskom bazenu Otoka. Pošto smo licencirani od strane FINA bit će na najvišem organizacijskom nivou. Bit će to četvrti miting kojeg organiziramo, što znači da je prerastao u tradiciju. Naš cilj je da on i u narednim godinama bude jedan od najboljih u našoj regiji", rekao je Janko Gojković, predsjednik Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo.

Predstavnik Bosne i Hercegovine na tri Olimpijade u Barceloni, Atlanti i Sidneyu kaže kako bi na predstojećem mitingu, osim regionalnih takmičara, mogli nastupiti i Australci.

"Hrvatska reprezentacija potvrdila je dolazak u Sarajevo, a isto u ponedjeljak očekujemo od Slovenaca i Srbijanaca. Definitivno najavljen je i dolazak klubova iz Makedonije, a očekujemo i sportiste iz Australije, te bi trebali imati oko 400 takmičara, otprilike podjednako, po 200 u ženskoj i muškoj konkurenciji“, istakao je Gojković.

Cijena ulaznica za miting bit će simbolična i iznosit će 1 KM.

"Sav prihod od prodanih ulaznica bit će namijenjen za plivačice i plivače lošijeg materijalnog stanja, kako bismo im pomogli da se nastave baviti ovim sportom u Sarajevu. Vjerujem da će biti zavidan broj gledalaca koji će, osim što će moći uživati u plivanju, na taj način direktno pomoći našim plivačicama i plivačima“, kazao je Gojković.

(AA)

Na vrh