Sarajevo: Sinoć počeo trodnevni novogodišnji program

31. Dec 2017. | 12:59 | NV
12d38475-d65d-488f-908e-ad592b16d7f4

Trodnevni novogodišnji program počeo je sinoć koncertom filharmonijskog sastava Music Art ispred sarajevske Katedrale uz piće dobrodošlice za goste i stanovnike glavnog grada.

Na hiljade Sarajlija i posjetilaca našeg glavnog grada zaplesali su uz najpoznatije svjetske klasike. Ova rasplesana večer uvod je u centralnu zabavu koja će se nastaviti spektakularnim dočekom Nove godine uz hitove Zdravka Čolića na Trgu BiH, te koncertom Crvene jabuke, 01.01.2018. ispred Vječne vatre.

Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo kazao je kako je sve spremno za najbolji novogodišnji doček u Sarajevu, te da su ove godine popunjeni svi smještajni kapaciteti u gradu.

Povećan interes za posjetu Sarajeva tokom novogodišnjih praznika rezultat je i velike regionalne promocije koju je Turistička zajednica Kantona Sarajevo realizovala tokom decembra u većim centrima regije. Za predstavnike regionalih medijskih kuća osiguran je i besplatan video link iz Visit Sarajevo Press kutak za živa javljanja sa sarajevskih ulica i trgova.

“Značaj i cilj organizacije ovako velikih događaja u našem gradu je prvenstveno podizanje svijesti o Sarajevu kao značajnoj turističkoj destinaciji i turističkom brendu,” poručio je Muzur.

 

NV / Visit Sarajevo

Na vrh