Sarajlije ispratile staru i dočekale 2015. godinu

Brojne Sarajlije i gosti grada sinoć su na Trgu djece Sarajeva u centru grada, uz bogat zabavni program, ispratili staru i dočekali Novu 2015. godinu

1. Jan 2015. | 10:15 | S.K
34163

Grad Sarajevo, zajedno sa svojim partnerima, 14. put zaredom organizirao je Javni doček Nove godine na otvorenom, ovaj put pod sloganom „Sarajevska urnebesna noć“.

Program za najmlađe i one malo starije počeo je u 18 sati na trgu ispred BBI Centra u kojem su učestvovali sarajevski hor za djecu i mlade „Princess krofne“, članovi niže baletne muzičke škole „Mladen Pozajić“, a bilo je predviđeno i učešće Lejle Čaušević, Naide Ćatić, Harisa Ćate, Tarika Mulaomerovića i Ajše Kapetanović.

Centralni dio programa počeo je u 20.30 sati, a prema ranijim najavama iz Gradske uprave Grada Sarajeva, ansambl „Kabaret“ Alme Ferović zagrijao je atmosferu nakon čega je nastupio Pochko & New Primitives, band koji je posvećen kultnom pokretu nastalom u Sarajevu 80-tih godina.

Mirza Šoljanin i band upotpunio je novogodišnju noć svojim interpretacijama pop-rock pjesama i sevdalinki. U „urnebesnoj“ novogodišnjoj noći ispred BBI Centra zapjevala je i kraljica sevdaha Hanka Paldum, a uz sevdah sve prisutne uveselila je i svojim dobro poznatim hitovima.

U Novu godinu Sarajlije i goste grada uveo je Laka i njegova sestra Mirela, a tačno u ponoć bio je upriličen vatromet, nakon kojeg je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio novogodišnju čestitku. Doček Nove 2015. zaokružio je DJ Benjo svojim nastupom.

Za sigurnost u „najluđoj noći” brinuli su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.
Dužnosnici Grada Sarajeva su nakon Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, posjetili majku prvorođene bebe u jednom od sarajevskih porodilišta, te sretnoj majci uručili poklon bon i cvijeće, a dežurnim ljekarima i sestrama poželjeli sretnu Novu godinu.

Umjesto posjeta, Grad Sarajevo je osigurao hranu i piće za dežurne službe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Prve policijske uprave MUP-a KS i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, kao znak zahvalnosti što su u novogodišnjoj noći bili na usluzi građanima i gostima grada.

Na vrh