Šarović: Dodik šalje lošu sliku o cijeloj RS, ne očekujemo od njega da priziva rat

25. Jan 2018. | 16:59 | NV
sarovic(17)

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, istakao je na današnjoj konferenciji za medije Saveza za promjene da bi svi stanovnici Republike Srpske ”trebali da budu ponosni na predsjednika” i da ”ne očekuje od njega da širi govor mržnje i priziva rat”.

Šarović je optužio Dodika da stvara lošu sliku o cijeloj Republici Srpskoj.

“Ne očekujemo od prvog čovjeka Republike, od predsjednika Republike, da širi govor mržnje, da nas dijeli, da sije strah, da priziva rat. Mislim da je to nešto što ne bi trebao da čini. Mi bi trebali da se ponosimo predsjednikom Republike koji nas predstavlja, da on tu funkciju obavlja na dostojanstven način, nažalost, moramo da se stidimo predsjednika koji šalje jednu lošu sliku o cijeloj Republici Srpskoj”, poručio je Šarović.

Šarović je istakao i kako je još uvijek rano govoriti o imenima kandidata ispred Saveza za promjene za visoke funkcije na narednim Općim izborima, koji bi trebali biti održani u oktobru ove godine.

“Kao član Glavnog odbora SDS-a mogu da kažem da vodimo unutrašnji dijalog u okviru stranke, naravno i kao Saveza za promjene. Među kandidatima se našlo i moje ime, zahvaljujem se onima koji misle da ja mogu da predstavljam SDS, Savez za promjene i ostale kolege, ali još smo daleko od finalizovanja. Mogu jedino da prenesem zvaničnu informaciju predsjednika SDS-a u kojoj je u razgovorima s našim partnerima zatražio da SDS u okviru ovog Saveza bude prva stranka koja će birati pozicije, ali sve je stvar dogovora partner”, zaključio je Šarović.

 

NV / NAP

Na vrh