Šarović: Lančana poskupljenja tek slijede

3. Feb 2018. | 16:57 | NV
sarovic(19)

Lančana poskupljenja nakon povećanja akciza su sasvim očekivana, a pogotovo za one koji su glasali u Predstavničkom domu za povećanje akciza, samo što to ranije nisu priznavali, rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović gostujući na BN TV.

On je dodao da zbog cjelokupne situacije BiH očekuje bremenito vrijeme.

Šarović je upozorio kako lančana poskupljenja tek slijede.

“Zapljusnut će nas visoke cijene svih onih proizvoda u čijoj cijeni učestvuje cijena goriva. Ostaje da vidimo kako će oni koji su glasali za ovo da pomognu građanima koji će najviše osjetiti poskupljenja”, rekao je Šarović.

Uvođenje akciza na struju bio bi još jedan udar na standard stanovništva, smatra Šarović.

“Pratim dešavanja u okviru Energetske zajednice i za sada ovo pitanje nije stavljeno na dnevni red, a da li će to i biti zavisi od mnogo drugih faktora. Ukoliko se na nivou EU to uvede, onda će to zaista biti vrlo problematično pitanje”, rekao je Šarović.

Šarović je rekao da će prihvatiti kandidaturu na predstojećim izborima za bilo koju od dvije najviše funkcije, ukoliko Glavni odbor SDS-a izabere njega za kandidata.

“Na Glavnom odboru je da se odluči. Za sada mislim da je ovo odlična reklama za sve nas i za Savez za promjene. Potrebno je da zrelo i zdravo sve procjenimo i donesemo najbolju odluku, vjerovatno za koju sedmicu. Da li će to biti u februaru ili martu, ja ne znam jer ja na to ne utičem. Vjerovatno će se pratiti i kada će konkurencija izaći sa svojim kandidatima”, rekao je Šarović.

Oko SDS-ovog kandidata trenutno se vode unutarstranački pregovori, rekao je Šarović, ističući da su kao mogući kandidati iz SDS-a osim njega u igri Mićo Mićić, Mladen Bosić, Dragan Mektić i Vukota Govedarica.

 

NV / NAP

Na vrh