Saslušanje Arijane Memić: Feraget zatražio izuzeće Burzić i svih tužilaca Tužilaštva KS

3. Nov 2017. | 23:03 | NV
arijana(4)

U Tužilaštvu KS danas su saslušani Arijana Memić, Nejra Turudija i Asad Fočo u svojstvu “osumnjičenih“ i to za ugrožavanje sigurnosti i spriječavanje dokazivanja po prijavi Alise Mutap, koja je bila u društvu mladića Dženana Memića 8. februara 2016. godine kada je zadobio povrede nakon čega je preminuo. Mutap se samo jednom pojavila kao svjedok tokom sudskog postupka protiv Ljube i Bekrije Seferovića i to na poziv Tužilaštva KS. Davanje različitih iskaza koji su odveli istragu u drugom smjeru za Tužilaštvo KS nije krivično djelo.

U prijavi su navedene prijetnje koje je navodno Memić uputila Alisi Mutap na društvenoj mreži Facebook.

“U prijavi stoji da smo mi poticali javnost da se Alisi Mutap “zavrne šija” i da smo utjecali na to da ona da lažni iskaz u sudu i tužilaštvu. Ja nisam nikome prijetila kao ni moji prijatelji i za to imamo dokaze”, kazala je Arijana Memić.

Advokat Ifet Feraget zatražio je danas izuzeće glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić i svih tužilaca ovog tužilaštva. Konačnu odluku donijet će Federalno tužilaštvo na čelu sa glavnim tužiocem Zdravkom Knežević.

Feraget je za agenciju Patria kazao da je izuzeće tražio iz nekoliko razloga između ostalog jer protiv Burzić postoje krivične prijave u Tužilaštvu BiH zbog sakrivanja prijava, uskraćivanja povjerljivih dokumenata u slučaju Dženan Memić.

Feraget je kazao da je izuzeće tražio jer sumnja u nepristrasnost glavne tužiteljice i drugih tužilaca u ovom slučaju.

 

NV / NAP

Na vrh