Saudijac potrošio cijelu životnu ušteđevinu kako bi spasio život svom bolesnom radniku

Jedan čovjek iz S. Arabije je potrošio svoju cijelu životnu ušteđevinu i povrh toga je još pozajmio novca kako bi spasio život svom teško bolesnom radniku iz Bangladeša kojeg je uposlio prije sedam godina.

27. Jul 2013. | 23:48 | Nedim Botić
8442

8442.jpg

Novine Okaz iz Saudije su opisujući ovo nesebično djelo Abdullaha Er-Rukija istakle da se radi o “rijetkom slučaju vjernosti“, dodavši da radnik Mahbub El-Alem boluje od tumora na mozgu i da je u bolnici već tri mjeseca.

Već je prošao kroz dvije teške operacije i njegov je nesebični gazda izdvojio na njegovo liječenje skoro 80, 000 rijala, uključujući 20, 000 ušteđevine i 30, 000 pozajmice. Ostatak su kroz donacije prikupili prijatelji i rodbina Er-Rukija.

Novine navode da je Ruki isprva uposlio Alama kao ilegalnog radnika, a nakon što je vlada ove godine objavila amnestiju svim ilegalnim imigrantima, pokušao je da ga legano uposli. Međutim, medicinske su pretrage pokazale da nesretni Bangladežanin boluje od tumora.

“Trenutno pokušavam da pozajmim i prikupim još novca pošto su mu potrebne kemoterapije nakon ovih operacija. Osjećam moralnu odgovornost prema ovom vjernom čovjeku i moja mi savjest ne dopušta da iznevjerim ovu obavezu“, rekao je Ruki.

“Potrebna nam je pomoć od svih ljudi dobre volje kako bismo mogli platiti liječenje ovog bolesnog čovjeka“, dodao je na kraju.

Na vrh