Saudijska Arabija sutra će podijeliti 9533 paketa pomoći

Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije sutra će nastaviti s aktivnostima oko pomoći ugroženim i poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini

30. Sep 2014. | 14:54 | A.D
29381

Nakon koordinacije sa Crvenim krstom/križom na svim nivoima u Bosni i Hercegovini (CK BiH – CK FBiH – CK RS), te sa lokalnim općinskim vlastima koje su pretrpjele posljedice prouzrokovane poplavama u maju tekuće godine, odlučena sprovedba kampanje podjele humanitarne pomoći oštećenima od poplava koja će se nastaviti sutra (srijeda), 1. oktobra 2014. godine. U općinama Topčić Polje i Željezno Polje (Žepče) kao druga stanica u kojima će se izvršiti podjela neophodnih sredstava ugroženim porodicama (set paketa u kojima se nalazi: paket prehrane, paket higijenskih potrepština, paket kuhinjskih sredstava i posuđa, paket posteljine i sličnih potrepština). Ukupan broj podijeljenih setova paketa bit će 9533.

Podjela će biti izvršena u prisustvu predstavnika Crvenog krsta/križa i lokalnih općinskih vlasti. Podsjećamo da je Vlada Kraljevine Saudijske Arabije odlučila donirati 1.000.000 eura kao pomoć poplavljenim područjima u BiH putem Crvenog krsta/križa BiH, navedeno je u saopćenju Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH.

Na vrh