Savez za promjene dao punu podršku Draganu Mektiću: Ovdje neko mora osjetiti šta je robija

6. Sep 2017. | 15:52 | NV
szp(1)

Lideri stranaka iz Republike Srpske koje čine Savez za promjene održali su sastanak i zajedničku konferenciju za medije u Banja Luci, piše agencija Patria.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica potvrdio je da će Savez za promjene imati zajedničkog kandidata za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz RS-a na Općima izborima 2018. godine. Govedarica je istakao i kako je Savez za promjene otvoren za saradnju svim strankama.

“Koristim priliku da govorimo o aferi koja je razdrmala bh. realnost, a to je afera prisluškivanje. Dajemo podršku ministru Draganu Mektiću. Dajemo mu podršku da nastavi da se bori protiv pravosudnog političkog zla koje drži u kandžama građane oba entiteta”, poručio je Govedarica.

Govedarica je dodao da je potrebno istražiti ko stoji iza Josipa Šimića, te da v.d. glavne tužiteljice BiH Gordana Tadić treba podnijeti ostavku.

“Očekujemo da poslije ove afere napokon neko okusi malo robije u ovoj zemlji, mora neko otići na robiju, da bi ovaj narod mogao slobodno da živi. To bi mogao biti neko iz tužilaštva, čast onima na koje država može da računa”, poručio je Govedarica.

Govedarica je ocijenio važnim korakom donošenje najavljene Deklaracije o opstanku Srba, koju su pokrenuli Beograd i Banja Luka, ali je istakao da se fond planiran za određene projekte mora depolitizovati kako Milorad Dodik ne bi mogao lobirati za projekte u onim sredinama u kojima njegov SNSD ima vlast.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je poručio kako će Savez za promjene uvijek imati jasan stav o svim važnim pitanjima za BiH, te je istakao kako iza uništenja RS-a stoji aktuelna vlast.

“Mi smo zajedno, i zajedno ćemo pobijediti na izborima”, poručio je Borenović.

 

NV / NAP

Na vrh