Saznajte šta jedete, koliko kalorija i štetnih materija unosite u sebe

Želite li znati šta se nalazi u vašoj hrani? Želite znati šta unosite u svoj organizam i kontrolisati unos kalorija? Sada vam je to i omogućeno upotrebom nevjerovatno preciznog skenera za hranu

16. Feb 2014. | 21:05 | Dino Zoletić
18963

Skener za hranu napravila je kompanija Indiegogo, a puni naziv uređaja je “Tellspec“. Ovaj skener za prehrambene proizvode vam može reći od čega je napravljena vaša hrana, koji su njeni sastojci, šta je štetno, a šta hranjivo u njoj i koliko kalorija sadrži.

Laserskom spektroskopijom i unikatnim algoritmom “Tellspec“ skenira alergene, hemikalije, nutricijente, kalorije i ostale sastojke vaše hrane. Prehrambeni poizvod možete čak skenirati i direktno kroz pakovanje, bilo ono plastično ili stakleno.

Prema navodima iz kompanije, hrana je tačno analizirana u 97.7% slučajeva.

Radi tako što nisko-energetski laser ugrađen u uređaj usmjerite ka svojoj hrani; prikupljene informacije se šalju na online server radi detaljne analize, a potom vraćaju na vaš “pametni“ telefon odnosno smartphone.

"Tellspec" je osmišljen kako bi nam pokazao šta zapravo unosimo u organizam, da spriječi potencijalne alergijske reakcije i unaprijedi kvalitet vaše ishrane.

Na vrh