SBB: Izetbegović i SDA glavni krivci što nema izgradnje autoputeva, nismo dio tala kao što je bio SDP

24. Mar 2018. | 23:03 | NV
radoncic

“U društvu državnog i federalnog premijera Denisa Zvizdića i Fadila Novalića, Bakir Izetbegović, kao dio najvišeg trojca vlasti u državi, besramno proziva SBB da tobože blokira izgradnju autoputeva”, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a. Iz SBB-a dalje navode:

“Neprevaziđeni lažov iz Vijećnice, naravno, krije da su glavni i najveći krivci što nema masovne izgradnje autoputeva on i SDA.

Nesposobni Bakir je zaboravio da za 27 godina njegove propale vlasti nema niti jednog nacrtanog projekta trase od Sarajeva do Tuzle ili Krajine, nije izvršena eksproprijacija ili isplata ljudima kroz čiju imovinu bi prošla cesta, nema osiguranih finansija, crteža, proračuna, urbanističkih i građevinskih dozvola, unaprijed pripremljenih novčanih fondova…

Neznalica Bakir, koji je bio višegodišnji stranački direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, a nije uspio ni najlone da stavi na porušene zgrade, krije da je upravo on, zajedno s premijerima Zvizdićem, Novalićem i porodičnom turskom grupom Čengiz, jedini krivac što je zaustavljena svaka ozbiljnija izgradnja u našoj zemlji.

Naprosto, za razliku od pojedinaca iz SDP-a otprije četiri godine, SBB nije ni pomislio da bude dio bakirovsko-turskog tala!

To je jedini razlog zašto je on blokirao izgradnju do oktobra, jer se uzaludno nada da će nakon izbora dobiti drugog partnera da bi Čengiz ponovo iznosio stotine miliona KM iz BiH. Usto, postavljati asfalt tanji nekoliko centimetara od ugovorenog, “ukidati” tunele koji su unaprijed uračunati u projekt i preveliku cijenu, a sve zbog crnih fondova za finansiranje SDA.

Bakire, džaba ti sve: u oktobru Ti, dezerter Zvizdić, izgubljeni Novalić i porodica Čengiz odlazite u prošlost, a SBB, uz podršku naroda, novom državotvornom energijom i izgradnjom koju nećeš moći blokirati, zajedno s građanima BiH, ide u bolju budućnost”, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

 

NV

Na vrh