SDA – SBB i HDZ predlažu dodatno siromašenje radnika u FBiH

22. Feb 2017. | 15:35 | NV
sdp-874x492

Vladajuća koalicija SDA – SBB i HDZ u FBiH nastavlja sa politikom siromašenja radnika, penzionera i privrede, stoji na početku saopštenja SDP BiH. U nastavku prenosimo ostatak saopštenja.

Nakon što su ponovo predložili nerazumni prijedlog zakona o PIO, kojim se budućim penzionerima drastično smanjuju penzije, sada se vrše posljednje pripreme da se umanje ionako mizerna primanja većine radnika u FBiH.

Posljednji prijedlozi Zakona o porezu na dohodak i doprinosima, koji su se pojavili u javnosti, pokazuju vrhunac bezobrazluka aktuelne vlasti, koja nakon što poveća sebi prava za odvojeni život, nedostatak novca za njegovu isplatu osigurava ukidanjem poreznih olakšica na djecu i liječenje u novom Zakonu o porezu na dohodak.

Vlada Fadila Novalića nikako da shvati da dohodak od 800 KM nije društveno opasan, kako to Novalić navodi, ali jeste nedovoljan za život kada je potrošačka korpa viša od 1.500 KM, te stoga sve kalkulacije pokazuju da rješenja koja su ponuđena predstavljaju direktno umanjenje dohotka građana i povećanje prihoda političke elite na vlasti.

Ukoliko Vlada SDA – SBB i HDZ nastavi sa procedurom usvajanja ovako sramnih rješenja, SDP BiH će tražiti izglasavanje nepovjerenja takvoj Vladi.

Nakon dvije godine vlast je doživjela potpuni fijasko svih svojih reformi i njen jedini rezultat su novi nameti koje plaćaju građani i privreda, kako bi se isplatile privilegije koje vlast svakim danom sebi povećava.

 

NV

Oznake: > > > >

Na vrh