SDP: Napad na profesora Envera Kazaza je nedopustiv i mora biti sankcionisan

12. Mar 2018. | 13:35 | NV
kazaz

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje napad na profesora Envera Kazaza i poziva nadležne organe da reaguju i zaštite život i ličnu sigurnost ovog intelektualca.

“Nedopustivo je da u kratkom periodu, nakon napada na Nedžada Latića, još jedan kritičar aktuelne vlasti bude napadnut i to od strane novinara oficijelnog glasila SDA.

Sloboda medija i sloboda izražavanja u demokratskom društvu ne smije doći u pitanje, a društvo u kojem živimo svakim danom sve više liči na režim koji ne preza od ukidanja osnovnih prava.

Vrijeme je da institucije pokažu ozbiljnost i nezavisnost te zaštite javne ličnosti od napada neistomišljenika, naročito jer se ovaj napad desio na radnom mjestu i pod krovom javne institucije – Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Napad na uglednog profesora ukazuje na povećanu nervozu vladajuće strukture, koja je svjesna svoje nemoći da, uprkos medijskoj mašineriji, ubijedi građane da vjeruju njima, a ne vlastitim očima, koje vide bijedu, ekonomsku katastrofu i društvenu degradaciju, što je ovim napadom postalo još jasnije”, smatraju u SDP-u.

 

NV / NAP

Na vrh