SDS: SNSD pao na nivo “Parova i Farme”

25. Jan 2018. | 23:05 | NV
sds

Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je da je današnje saopštenje SNSD – Milorad Dodik potvrda da je jedino u čemu je dosljedna ova partija sijanje laži, mržnje i podjela.

“Već odavno, SNSD umjesto političkog ukrštanja argumenata javnosti nudi jezik primitivizma i blata što su, uz beskurpuoznu pljačku, jedine njihove tekovine. Žalosno je da su ljudi koji vrše vlast u Republici Srpskoj, ispred Dodikove partije, pali na tako nizak nivo kakav još samo možemo vidjeti u raznim ”Farmama” i ”Parovima”, kaže se u saopštenju SDS-a.

SDS poziva SNSD-Milorad Dodik da se upoznaju stavom Ministarstva pravde Srbije, koje je potvrdilo da niko iz BiH nije tražio nikakvo hapšenje Milorada Dodika, nego samo provjeru finansijskih transakcija u vezi kupovine vile na Dedinju.

“Više nema dileme da je Milorad Dodik ponovo lagao Srbiju, manipulišući i želeći od sebe da napravi žrtvu, ali i da skrene pažnju sa činjenice da oko sebe okuplja lica iz kriminalnog miljea zarad obračuna sa neistomišljenicina. Uostalom, pitamo Dodika, čega se plaši? Ako nije bilo pranja novca i malverzacija oko kupovine vile na Dedinju, zar upravo njegov interes nije da institucije kažu da je ”čist”!? Čemu tolika nervoza i strah? Zar za Dodika i druge  funkcionere ne važe isti zakoni koji važe i za druge građane Republike Srpske, ili pak priznaje da vlada po Lujevoj maksimi: -‘Država to sam ja!”, kaže se u saopštenju SDS-a.

U saopštenju se navodi da “umjesto što javnost zabavlja raznim nedoličnim predstavama, putem javnog servisa kojeg je uzurpirao i pretvorio u privatnu televiziju jednog lica, Dodik i njegova partija bi trebalo da odgovore:  – Ko je kriv za propast tri banke i Robne rezerve, kao i za afere ”Poljoprivredna škola”, ”Unis” Derventa… Ko je odgovoran za stanje u zdravstvu, uništena javna preduzeća, proćerdane pare od prodaje ”Telekoma RS”, za niske penzije, ogromne  dugove…za zatvaranje škola”?

 

NV / RTV BN

Oznake: > >

Na vrh