SDS: Vlada građane RS zadužila 9,4 miliona KM za kupovinu helikopera, a u njemu se sada voza Ceca

3. Jan 2018. | 07:58 | NV
vukota govedarica foto sds

Srpska demokratska stranka osudila je, kako su naveli, zloupotrebu vozila Helikopterskog servisa od strane Vlade Republike Srpske za potrebe dolaska pjevačice Svjetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatni ugostiteljski objekt u Banja Luci.

“O dolasku Cece Ražnatović na nastup u privatnom ugostiteljskom objektu Klub Drama u Banja Luci, helikopterom plaćenim novcem građana Republike Srpske, svjedoče fotografije i snimci na Fejsbuk i Instagram profilima srpske pjevačice. Podsjećamo da se u avgustu mjesecu 2017. godine Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 miliona KM za kupovinu novog helikoptera. Kreditno zaduženje za novo vozilo Helikopterskog servisa platiće građani Republike Srpske. Pitamo Vladu Republike Srpske da li građani treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca iz svojih već odavno praznih džepova?”, stoji u saopćenju SDS-a.

“Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa Republike Srpske za privatne potrebe a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu Republike Srpske tretira kao svoj privatni posjed. Poručujemo Miloradu Dodiku da može kako hoće ali ne može do kad hoće jer 2018. godine promjene dolaze a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine”, navode iz SDS-a.

 

NV / NAP

Oznake: >

Na vrh