Selimović, Delalić, Hindija i Pašić sa prosjekom ocjena 10 (deset)

2. Dec 2017. | 17:41 | NV
promocija diploma foto patria

Najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u 2017. godini,  s prosjekom 10 su Nudžeim Selimović, Sead Delalić i Harun Hindija s Prirodno-matematičkog fakulteta te Mirza Pašić s Mašinskog fakulteta. Njima je danas Univerzitet uručio i posebne diplome.

5.578 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu dobili su danas diplome, na svečanoj promociji održana u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, a među njima proglašeni su i oni najbolji.

“Budite slobodni ljudi i ne dopustite nikome da vam oduzme pravo na izbor stava i pravo na izbor vlastitog puta, jer studirajući na Univerzitetu u Sarajevu vi ste stekli znanja, kojima će te ne samo mijenjati stvarnost svih nas, nego i graditi bolju i ljepšu budućnost”, poručio je rektor Sarajevskog univerziteta profesor Rifat Škrijelj.

Diplomantima se obratio i državni premijer Denis Zvizdić, koji je rekao da vjeruje kako će mlade generacije Bosne i Hercegovine živjeti u evropskoj Bosni i Hercegovini.

Univerzitet u Sarajevu osnovan je 2. decembra 1949. godine, a do danas je promovisao više o 160.000 diplomata, 18.000 magistranata i više od 3.000 doktora nauka.

 

NV / NAP

Na vrh