Sevdah u Kini: Uspješni nastupi Damira Imamovića pred milionima gledalaca

20. Sep 2017. | 22:48 | NV
damir imamovic

Sinoć je uspješno završena desetodnevna kineska turneja Damira Imamovića u pratnji violinistice Ivane Đurić. Na poziv kineske koncertne agencije Beida Jade Bird Music Group, a u okviru programa predstavljanja kulture zemalja Jugoistočne Evrope, Damir i Ivana održali su ukupno pet nastupa u dva grada južnokineske provincije Guanxi (Guanši).

Seriju od ukupno pet predstavljanja kineskoj publici Damir i Ivana započeli su 12.09. nastupom u Guanxi Sport Centru.

Program je prenosilo ukupno sedam kineskih televizija i nacionalni radio uživo i u odgođenom emitiranju, a pored kineske opere i drugih tradicionalnih formi, nastupile su i brojne kineske muzičke zvijezde. Damir i Ivana nastupili su u na vrhuncu večeri neposredno prije jedne od najvećih kineskih muzičkih zvijezda po imenu Han Lei.

13.09. Damir i Ivana nastupili su na još jednom zajedničkom koncertu koji je u cjelosti prenijela televizija Guanxi provincije. Radilo se o nastupu na sceni Folk Song jezera u okviru istoimenog festivala.

Pored televizijskih nastupa, Damir je dao i intervju za jedan od najposjećenijih kineskih webportala Wangyi News.

Nakon promotivnog dijela, Damir i Ivana s koncertnim dijelom turneje otpočeli su 14. septembra nastupom u nanninškom klubu Jan Chun Music Lane a nastavili 16. 09. u gradu Donxing u State Gate Arts Centru i 19. 09. u Guanxi Buiba kulturnom centru u Nanningu.

Po povratku iz Kine Damira već od 28.09. očekuje turneja u Austriji sa Jelenom Popržan, solo koncert u istanbulskom Pera muzeju u oktobru i turneja Sevdah Takhta u Njemačkoj koja počinje u Minhenu 4.11.

 

NV

Na vrh