Skaka: Otvraranje Trebevićke žičare može se očekivati u aprilu 2018. godine

27. Oct 2017. | 15:28 | NV
abdulah-skaka(1)

Radovi na izgradnji sarajevskog simbola Trebevićke žičare su u punom jeku i otvaranje se može očekivati u aprilu 2018. godine, izjavio je danas Feni gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Naglasio je da je “dinamika radova zadovoljavajuća, te da se sve dešava onako kako je i planirano”.

“Po dinamičkom planu otvaranje trebevićke žičare se može očekivati u aprilu. Vjerujem da će rokovi biti ispoštovani i da ćemo građane grada Sarajeva obradovati prvom vožnjom Trebevićke žičare početkom aprila”, kazao je Skaka.

Dodao je da su “radovi na terenu u toku, te se radi i vikendima i u noćnim satima kako bi se ispoštovali rokovi i kako bi što prije građani Sarajeva dobili Trebevićku žičaru koju i zaslužuju i koju očekuju”.

U ovom trenutku, kako je kazao, radi se na završavanju polaze stanice, radi se i na gornjoj stanici, a završavaju se i svih 10 stubnih mjesta, kako bi u idućih par dana krenuli sa montažom samih stubova.

“Grad Sarajevo, u sklopu redovnih aktivnosti, radi na izgradnji Trebevićke žičare. Radovi se odvijaju kako je i predviđeno i nema nekih kašnjenja. Nadamo da će nas vremenske prilike poslužiti i da će zadati rokovi otvaranja Trebevićke žičare, koji su već najavljeni, biti ispoštovani. Ne želimo stalno najavljiviti i pričati o žičari, zaista želimo što prije da idemo i otvorimo samu Trebevićku žičaru”, kazao je Skaka.

 

NV

Na vrh