Skaka: Ovo je svečani trenutak za grad Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić sa zamjenikom Abdulahom Skakom danas je uz prisustvo velikog broja medijskih kuća, ozvaničio početak izgradnje Trebevićke žičare, koja je započela rušenjem gornje (dolazne) stanice pored devastiranog restorana Vidikovac

8. Apr 2016. | 19:00 | S.M.
Abdulah_Skaka

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo daje apsolutnu podršku ovom značajnom projektu čijom realizacijom će se zasigurno obogatiti turistička ponuda grada Sarajeva ali i ostvariti želja mnogih sarajlija koji su sa nestrpljenjem iščekivali početak radova na izgradnji Trebevićke žičare.

Zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka naglasio je da je ovo svečani trenutak za grad Sarajevo.

“Žičara će biti izgrađena na staroj trasi. Danas rušimo dolaznu, a uskoro ćemo objaviti poziv za rušenje polazne stanice. Krenut ćemo i u javnu nabavku nove žičare. Za sedam mjeseci počet će i postavljanje stubova na dužini od 2.200 metara. Nastojat ćemo da se iskoriste sva postojeća mjesta i stubovi koji su ranije bili”, istakao je dogradonačelnik Skaka.

Općina Stari Grad je izdala dozvolu za izvođenje radova, koji će se izvršiti prema Elaboratu za rušenje gornje (dolazne) i donje (polazne) stanice. Elaborat je uradio Institut IPSA. Investitor radova je Grad Sarajevo.

Na vrh