Skopljaković: Čović ne predstavlja interese najvećeg broja Hrvata u BiH

7. Feb 2018. | 13:32 | NV
skopljakovic(11)

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković osudio je u razgovoru za agenciju Patria izjave Dragana Čovića, koji je poručio kako građanska država ujedno predstavlja islamsku državu.

“Čović zaboravlja da on otvoreno podržava Dodika u njegovim snovima o odcjepljenju jednoga dijela BiH i spajanja sa drugom susjednom državom, a sve u želji da ovaj podupre njegove snove i težnje u obliku trećeg entiteta, ali samo na prostoru FBiH. Ovo je jednako opasno kao i nastojanje određenih krugova da se BiH uredi kao unitarna centralizirana BiH”, smatra Skopljaković.

Ovakvim izjavama i nastojanjima vladajući žele poljuljati povjerenje među građanima, a sve u cilju zadržavanja statusa quo kako bi i dalje ostali “nedodirljivi”, smatra predsjednik HS BiH.

“Oni koji žele cijepati i dijeliti BiH ja ih podsjećam samo, ne danas nego nikada, to neće uspjeti. U trenucima kada očekujemo da najviši dužnosnici ove države preuzmu odgovornost i osude neprimjerena ponašanja i izjave pojedinaca i grupa zapravo su oni ti koji zagovaraju, potiču i šire govor mržnje u javnom i medijskom prostoru”, ističe Skopljaković.

Skopljaković zaključuje kako lider HDZ-a ne predstavlja sve Hrvate u BiH.

“HS BiH se ograđuje od svih izjava upućenih od strane gospodina Čovića, jer on ne predstavlja naše niti interese najvećeg broja Hrvata u BiH”, istakao je Skopljaković.

 

NV / NAP

Na vrh