Skopljaković: Zastupnici HDZ-a su još jednom demonstrirali političku bruku

21. Feb 2018. | 17:45 | NV
skopljakovic(11)

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković najoštrije osuđuje sramno protivljenje zastupnika HDZ BiH i SNSD o prijedlogu da se u ustave četiri kantona sa hrvatskom većinom konačno ugrade ustavne garancije o konstitutivnosti Srba.

“Zastupnici HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH su još jednom demonstriralo političku bruku i pokazali da su obični klimoglavci i pijuni svoga stranačkoga despota. Razvidno je svima da je protivljenje jednoj razumnoj inicijativi u biti provedba suludoga političkoga pakta Čović-Dodik koji su spremni pokopati interese Hrvata u RS, odnosno Srba u FBiH, a sve u cilju genocidnoga čišćenja i zaokruživanja teritorija.

Neprihvatljivo je i strategijski apsolutno pogibeljno, konstitutivnost naroda, kao ustavnu odrednicu, tretirati kao “švedski stol” i sebično uzimati samo ono što ti u jednom trenutku i na jednom području odgovara. To je neozbiljna i nedopustiva politika koja može ostaviti strašne posljedice i štetu po hrvatske nacionalne interese u cijeloj BiH.

Hrvatska stranka poziva domaću i međunarodnu javnost da osude antiustavni i šovinistički čin glasanja zastupnika iz HDZ BiH i SNSD, a sve političke predstavnike i institucije u kantonima a sa hrvatskom većinom da smognu snage i pokažu političku zrelost i doraslost trenutku i ugrade u svoje ustave odredbe o punoj konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskom, Posavskom, Zapadno-hercegovačkom i Livanjskom kantonu”, stoji u poruci Bože Skopljakovića predsjednika Hrvatske stranke BiH.

 

NV / NAP

Na vrh