Skupština KS-a: Smijenjeni ministri DF-a, imenovani ministri iz SBB-a

Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na hitnoj sjednici donijeli odluku o smjeni ministara iz stranke Demokratske fronte (DF) te imenovali nove ministre iz Saveza za bolju budućnost (SBB)

24. Nov 2015. | 14:03 | S.K
50406

Smijenjeni su ministar kulture i sporta Samer Rešidat, ministar pravde i uprave Enver Smajkan, ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Karolina Karačić te ministrica zdravstva Emira Tanović-Mikulec.

Na sjednici su za nove ministre imenovani: Mirvad Kurić za ministra kulture i sporta, Mario Nenadić za ministra pravde i uprave, Ismir Jusko za ministra unutrašnjih poslova, Amela Dautbegović za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice i Zilha Ademaj za ministricu zdravstva.

Premijer KS-a Elmedin Konaković kazao je da je dokument o smjeni ministara DF-a jedan od težih koje je napisao.

“Trebao sam ga napisati, a da ne povrijedim ministre koji nisu ništa loše uradili. Nisam htio da se grubo pozovem na Ustav i povrijedim ljude koji to nisu zaslužili”, pojasnio je.
Nakon potpisanog koalicionog sporazuma  SDA i SBB-a, izvršena je rekonstrukcija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u koju su umjesto ministara Demokratske fronte ušli ministri SBB-a.

Na današnjoj sjednici Skupštine KS-a uslijedila je  rekonstrukcija  i Vlade Kantona Sarajevo koju su do sada činili  SDA i DF. 

  • Foto: FENA/Almir Razić
  • Foto: FENA/Almir Razić
  • Foto: FENA/Almir Razić
  • Foto: FENA/Almir Razić

(Agencija FENA)

Na vrh