Skupština KS: Klub SDA pokrenuo smjenu premijera Konakovića

19. Feb 2018. | 18:06 | NV
konakovic(26)

Ostatak Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (šest zastupnika), a nakon napuštanja ovoga kluba od strane nekoliko poslanika, zajedno sa zastupnicima iz SBB-a, BPS-a, BOSS-a i Nerminom Bjelakom zatražili su sazivanje vanredne sjednice Skupštine KS kako bi se izglasalo nepovjerenje premijeru Elmedinu Konakoviću i njegovoj Vladi.

Potpisnici zahtjeva su Mirza Čelik, Sabahudin Delalić, Hamed Aljović, Amar Dovadžija, Safet Mešanović, Fikret Prevljak iz SDA, Dževad Rađo, Selma Filipović, Rasim Lakota iz SBB-a, Haris Pleho, Rasim Smajić iz BOSS-a, te Semir Halilović iz BPS-a.

Klub SDA ranije su napustili Kemal Ademović, Elvedin Okerić, a sudeći prema potpisima na zahtjevu to su učinili i Eldar Čomor, Muhamed Kozadra i Amor Mašović.

U zahtjevu se navodi da je Konaković “svojim djelovanjem izgubio povjerenje stranke koja ga je predložila, kao i povjerenje parlamentarne većine u Skupštini KS.”

Na zahtjevu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine nema nijednog potpisnika iz Naše stranke, a ranije je predsjednik Predrag Kojović kazao da njihovi zastupnici kojih je sada pet neće podržati ostanak Konakovića na funkciji premijera.

 

NV / NAP

Na vrh