Sportski aktivizam: Džumhur motivira učenike osnovnih škola

Centar za razvoj omladinskog aktivizma u partnerstvu s Općinom Centar Sarajevo realizuje projekat Sport4Kids. Projekat je namijenjen učenicima od I do IV razreda osnovnih škola općine Centar s ciljem motiviranja za bavljenje sportskim aktivnostima

26. Nov 2015. | 10:03 | S.K
50491a

U okviru projekta organizuju se susreti učenika osnovnih škola te općine s profesionalnim sportašima, koji će svojim primjerom uticati da se što više mladih uključi u sport.

Tako se danas s učenicima druži Damir Džumhur koji će ispričati svoju sportsku priču. Govorit će o tome zašto je dobro baviti se sportom, koje su to prednosti bavljenja sportom, zašto je odabrao tenis, kako se nosi s postignutim rezultatima i uspjesima, te o anegdotama koje su mu se događale kroz karijeru. Druženje će biti održano u Centru za kulturu Sarajevo, s početkom u 15.00 sati. 

U ranijim susretima sa „sportskim herojima" učenici općine Centar družili su se sa Safetom Alibašićem članom reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci i Sanijem Čampara članom kadetske košarkaške reprezentacije BiH, saopćeno je iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma Croa.

Na vrh