Srebrenica: Privrednici raspravljaju o ulaganjima

U Srebrenici će danas biti nastavljena “Investicijsko-razvojna konferencija – Srebrenica 2015”, a nakon što su jučer političari ipak bili u prvom planu, danas će o ulaganjima u Srebrenicu raspravljati samo privrednici

12. Nov 2015. | 10:11 | S.K
49771

Predstavnici općine Srebrenice danas će imati zadatak da primjerima olakšica za privrednike, privuku njihov kapital, kako bi u Srebrenici bilo što više radnih mjesta.

“Predstoji upoznavanje investitora o olakšicama koje pruža općina Srebrenica onima koji ulažu u privredne kapacitete i direktni razgovori investitora o zajedničkim ulaganjima. Direktno ćemo razgovarati i sa biznismenima koji žele direktno ulagati, ali žele da prvo usaglase planove sa općinskom vlastima da bi dogovorili detalje i uvjete investiranja. O tome ćemo i sutra razgovarati”, naveo je naćelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Konferencija o Srebrenici jučer je bila itekako uspješna. U ovo mjesto novac će uložiti Srbija, deset miliona KM, Vlada entiteta Republika Srpska, tri miliona, te UNDP, koji će uložiti četiri miliona za zapošljavanje.

Na vrh