State Department: Sarađujemo sa policijom Crne Gore

23. Feb 2018. | 09:11 | NV
heather-mauert

Portparolka State Departmenta Heather Nauert je povodom napada na američku ambasadu u Crnoj Gori izjavila da ambasada SAD u Podgorici blisko sarađuje sa policijom, prenosi Tanjug.

“Možemo da potvrdimo da je napadač poginuo na licu mjesta, po svemu sudeći, od svoje eksplozivne naprave. Naša ambasada nema indikacija da je napad dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača. Iz predostrožnosti, konzularne operacije su zatvorene za danas, ali je ambasada otvorena za hitne usluge za američke državljane, rekla je ona, prenosi Glas Amerike.

Ona je dodala će konzularno odjeljenje biti otvoreno samo za hitne usluge i u petak, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani.

“SAD žele da izraze zahvalnost zbog bliske saradnje sa našim saveznikom i dugogodišnjim partnerom, crnogorskom vladom. Želimo da zahvalimo lokalnoj policiji zbog brze reakcije na licu mjesta i profesionalizma u tekućoj istrazi. Američka ambasada nema promjena u svojim preporukama, kojima se američkim državljanima savjetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posjećuju Crnu Goru”, rekla je Nauert.

Crnogorska policija je jučer potvrdila da je bivši vojnik Vojske SRJ Dalibor Jauković bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, javila je Televizija Crne Gore. Na Facebook profilu Jaukovića objavljeno je da je on bivši vojnik koji je odlikovan medaljom za zasluge u domenu odbrane i sigurnosti u SRJ.

 

NV

Na vrh