Stevandić: "Utvrditi odgovornost za krađu u zdravstvu Republike Srpske"

Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je danas da se utvrdi odgovornost osoba koje su, kako smatraju, štetnim ugovorima nanijele veliku štetu zdravstvu Republike Srpske (RS)

30. Mar 2014. | 14:49 | D.Z
20891

Član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić tvrdi da su evidentni propusti u rekonstrukciji Kliničkog centra Banja Luka te traži istražene radnje o svim ugovorima i izvršenim poslovima.

"U novembru 2011. godine završene su sve proceduralne radnje oko rekonstrukcije, odobren je kredit Evropske investicione banke, a projektom je bilo predviđeno da svi radovi budu završeni do augusta ove godine", rekao je Stevandić na pres-konferenciji i naveo da se godinu dana nije radilo ništa, smijenjeno je nekolio direktora, te zatim sklopljen novi ugovor za poslove rekonstrukcije s jednom drugom firmom, od 3,8 miliona KM, a nakon što je drugom preduzeću već isplaćeno 3,6 miliona KM.

On kaže da su ti poslovi plaćeni duplo, a posao rekonstrukcije nije završen do ove, već će biti okončan 2017. godine.

"Razlog tih postupaka je u kriminalnu", tvrdi Stevandić i ističe da je Vlada RS-a trebalo da posluša SDS te podnese ostavku, kako bi se ispitale sve ove i druge kriminalne radnje, a odgovorni procesuirali.

(Agencije)

Na vrh