Štićenici Dječijeg doma Bjelave tokom zimskog raspusta na besplatnom klizanju u Zetri

17. Jan 2017. | 13:28 | NV
skola klizanja 042

Mališani, štićenici  Dječijeg doma „Bjelave“ u Sarajevu u toku zimskog raspusta uživaju u klizanju na ledenoj plohi Olimpijskog centra Zetra. Školu i termine klizanja omogućilo im je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a prema riječima resorne ministrice Amele Dautbegović, njihova vesela lica i smijeh najbolje govore koliko im ovakvi trenuci znače.

“Škola i termini klizanja su kvalitetno osmišljavanje i korištenje dana zimskog raspusta. Ovo je istovremeno i dobra prilika za povezivanje, inkluziju i druženje djece iz Doma Bjelave sa drugom djecom. Svi zajedno trebamo kreirati i više ovakvih sadržaja te koristiti blagodati zimskih ugođaja,  kako bi sva djeca, pa tako i mališani iz Doma na Bjelavama, zdravije i kvalitetnije provodila vrijeme zimskih praznika“, poručila je ministrica Daubegović .

Martina Karač, dvanaestogodišnja učenica OŠMusa Ćazim Ćatić”, u školu klizanja je krenula prošle godine kada je, kako ističe, bilo lijepo i zabavno. Ove godine su dobili i profesionalnog trenera pa će mališani dobiti stručnu pomoć u učenju tehnika klizanja. Dženana Kolak je također i  prije išla na klizanje, posebno voli druženje  sa svojim vršnjacima, a  na kraju ona kao i ostala djeca dobit će diplome o završenoj školi klizanja.

“Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS je i ove godine obezbijedilo školu klizanja za našu djecu. Nju pohađaju i početnici koje nikada ranije nisu klizali, a ovaj trening podrazumijeva da za jednu sedmicu djeca shvate vještinu klizanja. Zahvaljujemo se resornom ministarstvu što je osiguralo sredstva za ovu kao i druge zimske aktivnosti. Svaki vid druženja na kojem upoznaju drugove i drugarice za njih je poseban doživljaj. Oni bi svakako produžili svoje klizanje ovdje, a puno im znače i diplome koje će dobiti po okončanju škole“, objasnila je odgajateljica iz Doma na Bjelavama Behka Hrvat.

 

NV

Na vrh