Studenti dva ekonomska fakulteta u Mostaru “pale svjetlo za mlade u BiH“

11. Feb 2018. | 14:04 | NV
studenti(14)

U petak je počeo je četverodnevni Media Boot Camp na kojem učestvuju studenti 14 fakulteta sa javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Studenti se takmiče u izradi projekata i osmišljavanju kreativnih kampanja finansiranih od strane Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Među učesnicima su i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru: Esmeralda Šuta, Edna Voloder, Hamdo Karaga i Almin Pilav, te studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru: Franjo Skoko, Daria Ravlić, Ana Aničić i Marija Vranjković.

Ovi studenti čine crveni tim koji će kao i ostali timovi koji učestvuju na ovom takmičenju u narednom periodu nastojati osmisliti i realizirati kreativne i inovativne kampanje o problemima mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Sve kampanje koje će ove godine biti finansirane od strane Evropske Unije, će biti realizovane pod okriljem okvirnog slogana “Upalimo svjetlo za mlade”.

U prijatnoj atmosferi i ugodnom ambijentu Garden City hotela u Konjicu mostarski studenti uživaju u druženju s ostalim kolegama i u zanimljivim i interaktivnim predavanjima izlagača specijaliziranih za različite oblasti.

 

NV / NAP

Na vrh