Sušić: Bez Džeke ne možemo ići u Izrael na pobjedu

Džeko večeras treba obaviti pregled ultrazvukom, a nakon toga ću definitivno znati da li ću moći računati na njega za susret protiv Izraela - izjavio je Agenciji FENA selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić

10. Nov 2014. | 13:20 | A.D
31477a

Napadač reprezentacije BiH i Manchester Cityja Edin Džeko se povrijedio ovog vikenda, a prema posljednjim izvještajima u pitanju je ozbiljnija povreda lista desne noge.

Džekina povreda je došla u najgore vrijeme za bh. nacionalni tim, nakon što se prethodno povrijedio Vedad Ibišević, napadač Stuttgarta.

Sušić je istaknuo da ne želi davati konačne izjave o Džekinom stanju prije večerašnjeg pregleda, nakon kojeg će znati na koje vrijeme ne može računati na usluge napadača, te da će se u slučaju njegovog neigranja taktika protiv Izraela u potpunosti promijeniti.

"Ako Džeko ne bude mogao igrati, morat ćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu. Nakon toga ćemo u proljeće, nakon što se igrači oporave i ekipa kompletira tražiti naše šanse za plasman na EP. Morat ćemo pobijediti u pet od šest kvalifikacionih susreta", rekao je Sušić.

Postoji mogućnost da Sušić neće moći računati ni na Avdiju Vršajevića, koji se žali na povredu, a upravo zbog toga u ekipu je pozvao nogometaša Rijeke Zorana Kvržića.

"Postoji mogućnost da Vršajevića neće biti i to je jedan od glavnih razloga što sam pozvao Kvržića. To je igrač kojeg poznajem, već je igrao u reprezentaciji. Računam na njega najozbiljnije kao i na sve igrače koje sam pozvao na okupljanje", zaključio je Sušić.

Okupljanje bh. nogometaša zakazano je za sutra u Zenici, a susret protiv Izraela će biti odigran 16. novembra u Haifi.

(Agencija FENA)

Na vrh