Sušić za medije: "Došli smo u Vels po 3 boda, a Hadžić ide na mjesto Spahića"

Uoči sutrašnjeg meča između domaće reprezentacije Velsa i Bosne i Hercegovine održana je konferencija za medije prilikom koje su se javnosti obratili selektor bh. tima Safet Sušić i golman Asmir Begović

9. Oct 2014. | 19:18 | Nijaz Hlivnjak, Cardiff
29821b

Selektor je odmah na početku istakao da je Emir Spahić trebao biti veliko pojačanje za naš tim, ali da će ipak umjesto njega igrati Anel Hadžić u tandemu sa Šunjićem. "Mi opet možemo sastaviti dobar tim i to će se sutra vidjeti", poručio je Pape.

Mediji su s razlogom pitali da li će Gareth Bale na sutrašnjoj utakmici imati posebnog čuvara. Selektor je izjavio da "za Balea nećemo imati posebne zadatke jer ne želimo nijednog igrača žrtvovati da ga čuva cijelu utakmicu".

Pape je danas imao poruku i za svog kolegu na klupi Velsa kojem je poručio da se umiri i da ne brine jer Bosna i Hercegovina igra korektan fudbal. " Mi smo tu došli da na lijep sportski način uzmemo tri boda", bio je kategoričan Sušić.

Begović je u svom obraćanju naglasio da je poraz od Kipra u prošlom kolu napravio nelagodu, ali da su igrači to već ostavili iza sebe te da su sada fokusirani samo na utakmicu sa Velsom. Dodao je da se raduje još jednom duelu sa Baleom te da mu je gušt igrati protiv najboljih na svijetu.

Na pitanje novinara Novog vremena kakvi su planovi bh. tima u vezi igre u napadu, s obzirom da je veći dio današnje konferencije za medije protekao u diskusiji o našoj oslabljenoj odbrani i opasnosti od Balea, selektor Sušić je poručio da je njegov tim ovdje došao po tri boda. "Moguće je da će se sutrašnja utakmica riješiti na sredini terena, ali mi ćemo svakako igrati sa Džekom i Ibiševićem u napadu pri čemu će još dosta igrača iza njih dvojice biti ofanzivni", kazao je bh. selektor.

Meč na gradskom stadionu u Cardiffu počinje sutra u 20:45 a organizatori su već ranije potvrdili da će stadion biti skoro u potpunosti popunjen.

  • Foto: Nijaz Hlivnjak/Novo vrijeme
  • Foto: Nijaz Hlivnjak/Novo vrijeme

Na vrh