Sutra promocija knjige Adnana Jahića “Vrijeme izazova : Bošnjaci u prvoj polovini XX stoljeća“

U izdanju Bošnjačkog instituta - Fondacije Zulfikarpašića i Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju u srijedu, 13. maja 2015. godine, održat će se promocija knjige Adnana Jahića “Vrijeme izazova : Bošnjaci u prvoj polovini XX stoljeća"

12. May 2015. | 12:54 | A.D
40647

O knjizi će, na promociji, govoriti: Šaćir Filandra (Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Sarajevu), Zlatko Hasanbegović (Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar" u Zagrebu), Edin Radušić (Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu) te i ime izdavača Fahrudin Rizvanbegović.

Četvrta knjiga bosanskohercegovačkog historičara Adnana Jahića oslikava različite izazove kroz koje su Bošnjaci prolazili u prvoj polovini 20. stoljeća, na mukotrpnom i neizvjesnom putu svog nacionalnog, političkog, duhovnog i kulturnog razvoja, s akcentom na glavne procese te prijelomne događaje od kapitalne važnosti i načine na koje su Bošnjaci, ponajprije u Bosni i Hercegovini, reagirali na njih od aneksije Bosne i Hercegovine 1908. godine do uspostave i učvršćenja komunističkog jednopartijskog režima u Jugoslaviji nakon Drugog svjetskog rata.

Promocija će se održati u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića s početkom u 19 sati.

Na vrh