Svetlana Cenić: Za kalifat spremna

7. Feb 2018. | 12:56 | NV
svetlana cenic(3)

Izjava predsjednika HDZ-a BiH i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića da građanska država u BiH u osnovi znači islamska država, izazvala je oštre reakcije u bosanskohercegovačkoj javnosti.

“Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem. Samo danas u BiH kazati građanska država to znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, to vam znači, u osnovi, islamsku državu”, izjavio je Čović.

Na društvenim mrežama brojne reakcije na Čovićevu izjavu, od šaljivih do oni ozbiljnih koji Čovićevu poruku smatraju opasnom i fašističkom.

“Za kalifat spremna”, napisala je ekonomska analitičarka Svetlana Cenic na svom Twitter profilu, uz fotografiju iz džamije.

“Građanska BiH je islamska BiH – izgleda da je Čovića zaposjeo duh Dodika”, napisao je banjalučki psiholog i bloger Srđan Puhalo.

“Po Čovićevoj logici građanska država jednako je islamska država. Ispada onda da je Građanski nogometni klub Dinamo Islamski nogometni klub Dinamo…”, piše bloger Adis Nadarević, prenosi Patria.

 

NV / NAP

Na vrh