Teletović nije više član Bucksa

11. Mar 2018. | 12:15 | NV
teletovicu_zabranjeni_nastupi_231758_219333_big

Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović više nije član Milwaukee Bucksa, nakon što je američki klub jutros objavio da su sporazumno prekinuli saradnju.

Teletović već duže vrijeme ne igra zbog plućne embolije.

“Zdravlje igrača je najvažnije, a tek onda sve ostalo. Istina je da Teletović više nije član Bucksa i tu odluku smo donijeli sporazumno. Želimo mu brz oporavak i da se što prije vrati na parket”, rekao je generalni menadžer Bucksa John Horst.

“Cijenimo sve što je uradio za našu ekipu, želimo sve najbolje u životu njemu i njegovoj porodici i dobro zdravlje”, dodao je Horst.

Oglasio se i naš košarkaš.

“Htio bih se zahvaliti čelnicima i medicinskom stafu Milwaukee Bucksa, koji su bili maksimalno posvećeni mom oporavku i koji su se trudili da sve prođe u najboljem redu. Razilazimo se u prijateljskim odnosima. Što se tiče mog oporavka, on ide jako dobro, a moje stanje prate najbolji specijalisti”, kaže Teletović i dodaje: “Moram istaknuti da moja karijera još nije gotova, kako se špekulisalo. U narednim mjesecima maksimalno ću se posvetiti vraćanju u formu, kako bi bio fizički spreman kada se odlučim vratiti na parket. Za sada pratim košarku ‘s parkinga’.”

U ovoj sezoni Teletović je u prosjeku bilježio 7,1 poen, 2,3 skoka i 1 asistenciju.

Tokom karijere u NBA ligi odigrao je 324 utakmice i u prosjeku u tri tima u kojima je nastupao (Brooklyn, Phoenix i Milwaukee) bilježio je 8,2 poena po susretu.

 

NV

Na vrh