Teniseri prezadovoljni brojem gledalaca i uslovima u Zenici

Susret prvog kola II grupe euroafričke zone Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Tunisa tokom trodnevnih mečeva pratilo je više od 6.000 navijača teniske reprezentacije BiH i ljubitelja sporta iz cijele zemlje

7. Mar 2016. | 16:17 | K.K
55720


Susret kojim je odlučen pobjednik ovog meča između Mirze Bašića i Maleka Jaziria, koji je završen sa 3:2 u setovima i koji je trajao gotovo četiri sata, pratilo je blizu 3.000 navijača.

“Partneri iz Teniskog saveza su prezadovoljni rezultatom i organizacijom, jer nikad se nije desilo da Davis Cup u Bosni i Hercegovini gleda više od 500 ljudi. U Zenici smo za tri dana imali više od 6.000 posjetilaca, uz direktan televizijski prijenos. Zahvalni smo i televiziji koja je puno učinila u promociji meča”, izjavio je direktor JP za upravljanje i održavanje sportskim objekatima Feđa Jovanović.

Grad Zenica se pokazao također kao odličan domaćin vrhunskim teniserima, i moguće je da se Teniski savez BiH odluči da se još neki susreti igraju u ovom gradu, koji osim vrhunske ponude Gradske Arene ima i teniski centar sa osam zemljanih terena.

“Nakon ovoga idemo u pregovore sa košarkaškim i rukometnim savezom, da i njima reprezentativna baza bude u Zenici, jer mislimo da trenutno pružamo najbolje uslove za naše reprezentativce. Potrebna nam je podrška Grada Zenice i drugih nivoa vlasti, poput Zeničko-dobojskog kantona, kako bi nam pomogli da ostvarimo ono što smo planirali, a to je da postanemo domaćin i drugim reprezentacijama BiH”, ističe Jovanović.

Sljedeći meč Davis Cupa BiH igra protiv Turske i kako je planirano igrati će se u julu u Bihaću, a nakon toga, ako se izbori plasman dalje, mečevi će biti igrani u zeničkoj Gradskoj areni.

(Agencija FENA)

Na vrh