Theresa May: Ne spavam zbog Brexita

27. Nov 2016. | 15:12 | NV
epa05393826 Britain's Secretary of State for the Home Department Theresa May arrives for a cabinet meeting at Downing Street in London, Britain, 27 June 2016. British Prime Minister David Cameron is holding his first cabinet meeting since Britain's Leave Campaign won the UK EU Referendum by 52 to 48 per cent on 24 June. Prime Minister David Cameron has stated he will resign.  EPA/ANDY RAIN

Britanska premijerka Theresa May kaže da ne spava noćima zbog napora da obezbjedi “najbolji mogući scenario” za Britaniju poslije izlaska te zemlje iz Evropske unije.

“Ovo je trenutak promjene. To je izuzetno izazovno vrijeme. I treba da se dogovorimo oko uslova Brexita. Veoma sam svjesna toga”, rekla je ona u intervjuu za “Sunday Times”.

May je rekla da će aktivirati Član 50., odnosno pregovore sa EU o Brexitu do kraja maja.

Kritičari u Londonu i u Briselu kažu da vlada nema sveobuhvatan plan kako bi se ovaj rok ispunio i optužuju britansku premijerku i njene ministre za netransparentnost i dezorganizaciju oko Brexita, piše Politico.

May kaže da želi da osigura da Britanija postane funkcionalna zemlja za sve i da dobije novu ulogu u svijetu kad napusti EU.

“Možemo da postignemo uspjeh i to ćemo ostvariti. Ali to su stvarno složena pitanja”, rekla je ona.

 

NV / Tanjug / foto EPA

Oznake: >

Na vrh