Tillerson upozorio Rusiju na posljedice ako se bude miješala u izbore u SAD

7. Feb 2018. | 21:32 | NV
U.S. Secretary of State Rex Tillerson   in Washington, U.S. June 21, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque

Šef američke diplomatije Rex Tillerson upozorio je Rusiju na “posljedice” ukoliko se ta zemlja bude miješala u predstojeće izbore u SAD.

Tillerson, koji boravi na turneji po zemljama Latinske Amerike, rekao je za televiziju Fox News da postoji “mnogo načina da se Rusi miješaju u izbore” i dodao da postoje i “razni alati koje oni mogu da koriste”.

“Smatram važnim da nastavimo Rusiji da govorimo: “Slušajte, ako mislite da mi ne vidimo šta radite, griješite, mi to vidimo i treba da prekinete. Ako ne prekinete, onda ćete snositi posljedice”, rekao je Tillerson tokom posjete Kolumbiji.

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Mike Pompeo nedavno je izjavio da očekuje da će Rusija pokušati da se miješa u američke izbore u novembru ove godine, kao što je to učinila za predsjedničke izbore 2016. godine, prema navodima američkih obaveštajnih službi.

Rusija je u nekoliko navrata demantovala da se miješala u te izbore na kojima je Donald Trump pobjedio, dok je sam američki predsjednik rekao da nije imao nikakve veze s Rusijom za vrijeme predizobrne kampanje.

U novembru će u SAD biti održani izbori za oba doma Kongresa Predstavnički dom i Senat.

 

NV / Beta

Na vrh