Toplo mlijeko i med zaustavljaju kašalj

Spriječite na vrijeme jedan od najčešćih pratećih simptoma respiratornih oboljenja

29. Dec 2015. | 16:42 | S.M
52186


Ako imate napade iritirajućeg kašlja, naročito tokom noći, možda u sobi nema dovoljno vlažnosti u vazduhu. Nabavite posudu koja će tokom cijelog dana da obezbjeđuje vlagu u svim prostorijama u kojima boravite. Ove posude zahtijevaju posebnu higijenu, kako se sa unutrašnje strane ne bi razmnožili mikrobi, koji mogu da naprave više štete nego koristi.

Da biste smanjili pojavu kašlja, možete da isprobate još neke preporuke i savjete stručnjaka.

Osobe kojima mlijeko povećava stvaranje šlajma trebalo bi da ograniče upotrebu ovog proizvoda. Sa druge strane, toplo mlijeko sa medom nekima pomaže da se tokom prehlade bolje iskašlju i oni ne moraju da izbace ovu namirnicu iz upotrebe.

Kod suhog nadražajnog kašlja pomaže kada se grudi natrljaju mašću (guščijom, maslinovim uljem) i prekriju platnenom maramicom ili pamučnom pelenom. Pomaže i termofor sa toplom vodom ili električno jastuče.

Uzimajte dosta tečnosti, jer ona pomaže da bolje djeluju lijekovi za iskašljavanje, ali i oni koji se uzimaju protiv povišene temperature.

Ako uzimate preparate za iskašljavanje, posljednju dozu uzmite najkasnije dva sata prije spavanja. U suprotnom će napadi kašlja tokom noći znatno poremetiti spavanje.

Oznake: > >

Na vrh