Trener rukometaša Srbije Jovica Cvetković: Hoćemo li djeci ostaviti pogrome, oluje i klanje?

22. Jan 2018. | 09:38 | NV
cvetkovic-jovica

Izjava selektora rukometne reprezentacije Srbije Jovice Cvetkovića da očekuje “podršku braće Hrvata” na utakmici protiv Francuske izazvala je burne reakcije javnosti. Među njima ima dosto onih koji ga podržavaju, ali i oni koji ga osporavaju.

On je pojasnio svoju izjavu kada je pozvao “braću Hrvate” da navijaju za selekciju Srbije (na prvenstvu koje se igra u Hrvatskoj) i rekao da je to uradio “bez trunke kajanja”.

“Što kažem to i mislim. Četrdeset godina smo živjeli kao braća, pomiješane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lijepo. Izrekao sam istinu koja ne smije da se kaže. Hoćemo li šutiti i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svjesni, čekamo da nam jave”, rekao je Cvetković, prenose srbijanski mediji.

On je jučer kazao da na utakmici koja se igra danas od 18:45h protiv Francuske iskreno očekuje “podršku braće Hrvata”.

“Hoćemo li našoj djeci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im dijelić našeg sretnog djetinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svijetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slijepi, predstavljamo klozet Evrope”, rekao je Cvetković, prenosi B92.

Selektor Srbije je kazao da se ne bi trebalo zaboravljati prošlost, ali da bi trebalo praštati zbog budućnosti djece.

“Baš me briga za sve one politike koje nas djele, kao i za sve ‘velikosrbe’, ‘velikohrvate’, ‘velikobošnjake’, ‘velikoalbance’, koji našoj i svojoj djeci kopaju grobove”, rekao je Cvetković.

 

NV / foto mojacrvenazvezda.net

Na vrh