Trump i Clinton u borbi za Floridu koja bi mogla odlučiti pobjednika u trci za Bijelu kuću

6. Nov 2016. | 14:06 | NV
clinton-trump

Hillary Clinton i Donald Trump nastavili su žestoku kampanju u ključnoj državi Floridi u kojoj milijarder mora pobijediti ukoliko želi spriječiti da njegova demokratska suparnica postane prva žena u Bijeloj kući.

Još je samo dva dana ostalo za najprljaviju i najpodjeljeniju predsjedničku kampanju u Americi, a tijesni rezultat u anketama naveo je 69-godišnju Clinton i 70-godišnjeg Trumpa na žestoku borbu do samog kraja.

Bivši državni sekretar, žena koja bi mogla ući u povijest kao prva predsjednica i time prva Amerikanka u svojstvu vrhovnog komadanta američkih oružanih snaga, u petak se Clevelendu, Ohio,  pojavila na koncertu s reperom Jay-Z i njegovom suprugom i pjevačicom Beyonce, a u nastavku kampanje će se u Philadelphiji pojaviti sa slavnima iz industrije zabave, pjevačima Stevieom Wonderom, Bon Jovijem i Katy Perry.

Trump u Floridi poručuje da je pojavljivanje s mega popularnim zabavljačima jedini način da Clinton privuče mase ljudi. “Ja nisam trebao dovesti JLo ili Jay-Z (…) ovdje sam samo ja. Nitko drugi. Bez gitare, klavira, bez ičega”, kazao je Trump.

Nakon što je FBI prošle sedmice objavio da obnavlja istragu o elektronskoj pošti Hillary Clinton u vrijeme kada je bila državni sekretar, razlika u anketama se smanjila, ali Clinton i dalje drži prednost.

Anketa koju je u subotu proveo Real Clear Politics pokazuje da Clinton uživa podršku od 45 posto, a Trump 42,7 posto. Anketa ABC-a i Washington Posta pokazala je da Clinton vodi s 47 posto te da Trump ima podršku 43 posto birača.

Jedan elektor je već odbio glasati za Hillary Clinton, a neki smatraju da će se pojaviti još takvih na obje strane.

 

 

NV /agencije / foto denver.post

Na vrh